ŠTRBSKÉ PLESO

Štrbské pleso je zrejme najznámejšie a najnavštevovanejšie tatranské pleso. Nachádza sa na území obce Štrba – miestna časť Štrbské Pleso.

Ešte predtým, ako sa toto územie stalo lyžiarskou a turistickou mekkou Slovenska, to bolo miesto, ktoré zaujímalo hlavne drevorubačov, bylinkárov, poľovníkov a uhliarov.

Štrbské Pleso je jedna z troch miestnych častí obce Štrba, v podhorí Vysokých Tatier, ktorej dominuje morénové jazero s rovnomenným názvom. Toto typické morénové jazero (pleso) je druhé najväčšie pleso na Slovensku. Zo železničnej stanice Štrba vedie k nemu ozubnicová železnica.

Okolie Štrbského plesa je významným tatranským strediskom cestovného ruchu. Pobyt v tomto stredisku patrí jednoducho medzi nezabudnuteľné zážitky.

V letných mesiacoch má hladina Štrbského plesa čarovnú atmosféru a ako jedinú ju môžete preveslovať v člnku a rozjímať nad krásnou prírodou s výhľadom na štíty Tatier.

Odtiaľto sa môžete vyviesť aj lanovkou na Solisko, odkiaľ sa Vám naskytne prekrásny panoramatický výhľad aj na magické Štrbské pleso.